HOGYAN LEHET KANADÁBA BEVÁNDOROLNI


ÁLLAMPOLGÁRSÁG

A jelenlegi kanadai törvények értelmében bárki, bármely csoport, bármely kategóriájában is vándorolt be Kanadába, a tartós letelepülést követően 3 év múltán felveheti a kanadai állampolgárságot.

A KANADAI ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT FELVENNI NEM KÖTELEZŐ!!!

Bárki megtarthatja eredeti állampolgárságát, sőt eredeti útlevelét is. A kanadai bevándorlási vízum egy életre garantálja a Kanadába való visszatérést külföldi utazásokról még külföldi (nem kanadai) útlevéllel is! Kanadában egy bevándoroltnak és egy kanadai állampolgárnak azonos jogai vannak, de nem kaphat a bevándorolt kanadai útlevelet, és nem dolgozhat állami tisztségekben.


KÖVETELMÉNYEK

1/ A bevándorlás után, a tartós letelepült státusz megszerzésétől számított legalább 3 évi kanadai állandó lakhely, 3 évi tényleges kanadai tartózkodással.
2/ Büntetlen állapot
3/ Nagykorúság
4/ Társalgási képesség alapvető témákról Kanada egyik hivatalos nyelvén (angol, vagy francia)
5/ Összefoglaló ismeret Kanadáról (történelem, földrajz, gazdaság, politika)
6/ A kanadai állampolgársági eskü letétele

Még a kanadai állampolgárság felvétele után sem kell az eredeti állampolgárságot elveszteni.

KANADA NEM TILTJA A TÖBBES ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT!

A bevándorolttal együtt Kanadában élő kiskorú gyermeke automatikusan megkapja a kanadai állampolgárságot, amikor a szülő felveszi a kanadai állampolgárságot.

A már itt született gyermekek automatikusan kanadai állampolgárok lesznek ha a szülők legalább egyike kanadai bevándorolt, vagy kanadai állampolgár. (Így van arra is lehetőség, hogy egy bevándorló gyermeke előbb lesz kanadai állampolgár mint maga a szülő!)

A fentiek csak egy rövid ismertetőt képeznek. Akit további részletek is érdekelnek látogassa meg a következő WEB lapot, ahol bővebb magyarnyelvű információ található:

Részletek


Levél a szerzőhöz



1/ Hozzátartozók 2/ Önállók 3/ Üzletiek 4/ Menekültek Vissza a Bevezetőre